Anton klinge
AK Reflectie & Ondersteuning

Een ideaal van huisje, boompje, beestje, heeft geleid tot een periode van ziekte, zorgen voor, verhuizingen, oplichting, het verliezen van diverse banen, stress, leugens- en veel onzekerheid, met als resultaat, schulden. Jaren met schulden leven.

Een periode waarin ik de bodem bereikt heb, en van een krachtige zelfverzekerde man veranderde in iemand zonder eigenwaarde, zonder zelfvertrouwen, maar wel met een heel mooi- en liefdevol gezin.

Jarenlang heb ik aangemodderd, gezwegen, gelogen- en mij anders voorgedaan. Niet omdat ik dat wilde, maar omdat ik mij schaamde. Totdat ik de spreekwoordelijke stoute schoenen durfde aan te trekken. Een proces van schuldhulpverlening volgde. Tijdens dit proces kwam ik meer en meer alleen te staan. De hulpverlening kon weinig doen en ik raakte almaar meer geïsoleerd. Ik ben eruit gekomen door, met een uiterste inspanning, het heft in eigen hand te nemen- en hulp te gaan zoeken.


Via de Stadsbank Oost Nederland ben ik in het Wsnp-traject beland, en kreeg ik onze bewindvoerder ‘zonder empathie’ aangewezen, ben ik in diverse ‘bureaucratische’ rechtszaken beland, en uiteindelijk in een persoonlijk faillissement. Tijdens deze periode van hoofdzakelijk schaamte en het er niet over durven te praten, verloor ik wederom mijn baan.

Dit verlies heeft mij er toe gedwongen om mijn verhaal zowel aan mijn familie als aan een vreemde toe te vertrouwen. Deze, inmiddels goede kennis, heeft mijn ogen geopend en laten inzien, dat er altijd licht schijnt aan het einde van de tunnel. Mijn motto is dan ook: Wie wil, zoekt een mogelijkheid. Wie niet wil, zoekt een reden’.

Oké, nog één keer de schouders eronder, letterlijk en figuurlijk openheid van zaken te geven en het nogmaals geven van een uiterste inspanning, heeft er toe geleid, dat ik door het bereiken van een crediteurenakkoord binnen driekwart jaar schuldenvrij was.

En ja, wat was, en ben ik nog steeds, super blij en dankbaar dat ik mijn verhaal “aan die vreemde” heb durven- en mogen vertellen. Echt, het lucht op !!

Overweeg jij óók, om je verhaal te delen? Wij van AK Reflectie & Ondersteuning luisteren er graag naar. Niets moet, alles mag. Voor vragen, neem gerust contact op met mij.

AK-reflectie-quote